tiistai 5. tammikuuta 2010

Piparminttuinen hunajapesu

Lotratessani etikkaa hiuksiini tulin miettineeksi, kuinka mukavaa olisi tehdä itse myös oma vartalonpesuneste. Siispä tuumasta toimeen! Hetken kaappeja kaiveltuani olinkin jo löytänyt mukavat ainekset, joista tulisi tietämättäni ainakin omalle iholleni (ohut, hyvin vaalea, kasvoissa sekaiho) suorastaan täydellisesti sopiva seos! Kahteen desiin tarvitset:

5-6 ruokalusikallista hunajaa
1-2 ruokalusikallista neitsytkookosöljyä
Muutama pisara eteeristä piparminttuöljyä (tai jotain muuta)
Loput keitettyä vettä

Sekoita ainekset puhtaassa purkissa, veden kannattaa olla hieman lämmintä jotta muut aineet sekoittuvat siihen paremmin.

Miksikö tämä on hyvä? Hunaja ja piparminttu ovat luontaisesti kevyen antibakteerisia. Hunaja on myös varsinainen vitamiinipommi raviten ihoa ja kosteuttaen hieman, onhan se pohja monissa kasvonaamioissakin. Neitsytkookosöljy kosteuttaa ihoa samalla kun pesee siitä lian (usko pois, öljy on erinomainen ihonpuhdistaja!). Piparminttuöljyn valitsin sen piristävän tuoksun takia, mutta suurin syy on sen ihon kylmäreseptoreja herättelevä vaikutus. Etenkin kasvoilla tämän "pesuaineen" vaikutus tuntuu hirmu hyvältä, tunne on ihanan viileä ja virkistävä! Toki voit käyttää muitakin eteerisiä öljyjä, ihan mistä tykkäät.

Käytän tätä nestettä sekä koko kehon pesuun että varsinkin kasvovetenä aamuin illoin. Iho puhdistuu ja kosteutuu ja jää hyvän tuoksuiseksi.

Kerralla ei kannata tehdä liian suurta määrää! Tämä pesuneste säilyy korkeintaan pari viikkoa, joten tee sen kokoinen määrä kuin arvelet kuluttavasi tuona aikana. Tätä tekee aina lisää nopeasti. :)

Mutta paras on vielä edessä!

Kärsin aina talvisin kolikkoihottumista käsivarsissani. Viime talvena minun piti hakea lääkeapua lääkäristä asti. Tänäkin talvena minulla oli kolikkoihottumaa, vaan mitä tapahtuikaan, kun luovuin suihkugeeleistä kokonaan ja aloin käyttää pesunestettäni?

Lähes koko ihottuma katosi parissa viikossa.

Tälläkin hetkellä ihottumasta on jäljellä vain peukalonpään kokoinen läntti vasemmassa käsivarressa. En tarvitse lääkerasvaa enää ollenkaan! Huraa! Oma teoriani on, että aiemmin käyttämäni ihonpesuaineet kuivattivat ja ärsyttivät ihoani liikaa (Sodium laureth/lauryl sulfate... Hmm?) ja vaihdettuani luontaisempaan ja ihka aitoa öljyä sisältävään pesunesteeseen ihon luontainen tasapaino palautui. Nyt voisin jopa pitää hihatonta paitaa, ellei olisi niin järisyttävän kylmä vuodenaika...

Mutta oli miten oli, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti