tiistai 12. tammikuuta 2010

Jos olen mitä syön, olen viiliä

Viileä ja coolhan olen aina, vaan ruokavalion muutos on tapahtunut. Menin heikkona hetkenä taivaan väriloisteesta herkistyneenä tekemään uudenvuodenlupauksia: laihdutan hieman (n. 5 kiloa), alan taas urheilla (tällä hetkellä täysin rapakunnossa), jätän alkoholin vähemmälle (olut silloin tällöin ei silti haittaa!) ja remppaan ruokavalion paremmaksi (ei enää juustonaksuja, tästä tulee vaikeaa!). Lähtötilanne: 67 kiloa painava 170-senttinen nainen, joka ei edes jaksa nousta rappusia kolmanteen kerrokseen hengästymättä. Lepopulssi huitelee sadan kieppeillä. Pieni kaljamaha löytyy mutta suurin osa rasvasta hyllyy takapuolessa ja reisissä (kiitti vaan geeneistä, äiti). Kaiholla muistelen niitä päiviä, kun vielä tanssin ahkerasti ja hankin mustelmia tatamilla. Vatsalihakset näkyivät ja kunto oli rautainen. Nyt allit roikkuvat ja poskiin on tullut pyöreyttä. Ihan näkyviin vatsalihaksiin asti en sentään enää ole pyrkimässä, vaan haluan taas mahtua koon 40 housuihin, vähintään. :)

Hauska pikkuhuomio: löysin vanhempieni varastosta vanhan luokkakirjani, johon olin merkinnyt 12-vuotiaana tietoni: olin 165 senttiä pitkä ja painoin huikeat 43 kiloa! Hui kamala mikä tikku olenkaan ollut! Viisi senttiä ja 25 kiloa 11 vuodessa ei ole mikään hassumpi saavutus, heh!

Ruoka- ja juomavalion muutos on jo 12 päivässä tehnyt pientä muutosta elimistössä - vatsani on ihan sekaisin. Vaalea leipä vaihtui kokoruisleipään, pizzerian pizza vähän punaista ja paljon kasviksia sisältävään kotiruokaan, olut parempaan janojuomaan (ohje alla) ja suurin heikkouteni juustonaksut pähkinöihin ja kurkkuviipaleisiin. Lisäksi nassutan naamaani hedelmiä. Elimistöni on ihan pihalla! Vessaankin on hopumpi kuin ennen, mutta ainakin aineenvaihdunta pelaa vilkkaasti. Huomaan jo kuitenkin pientä piristymistä virkeystilassa, joten parempaan päin ollaan menossa. Lisäksi nälkä pysyy paremmin kurissa, kun pelkkää hiilihydraattia ei ole niin paljon. Liikuntaa en vielä ole saanut lisättyä, mutta pitää edetä vähän kerrallaan.

Vaan pari kivaa ohjetta voisin jakaa!

Omatekoinen viili

Täytyy myöntää, ettei tämä ihan alusta asti ole omatekoinen, vaan pääsee paljon helpommalla! Tarvikkeet:

Purkillinen viiliä
Maitoa

Ta-da! Ei muuta! Syö viili, makeuta vaikka hunajalla, hedelmillä ja/tai marjoilla. Jätä kuitenkin purkin pohjalle ruokalusikallinen viiliä. Kaada purkkiin maitoa, sekoita ja jätä purkki peitettynä huoneenlämpöön 24 tunniksi. Vuorokauden kuluttua sinulla on taas purkillinen viiliä kuin taikaiskusta! Voit taas syödä viilin, täyttää purkin maidolla ja pistää taas vuorokaudeksi valmistumaan. Ja niin edelleen. Säästät hurjasti rahaa ja ympäristöä! Mitä rasvaisempaa viiliä ja maitoa käytät, sitä paksumpi on viilin pinnalle kertyvä ihana "rasvakerros". Itse käytän pariprosenttista viiliä ja kevytmaitoa, niillä saa hyvän aamupalaviilin.

Janojuoma

Tämä janojuoma on oivallinen korvike ihan kaikelle juomalle, varsinkin limsoille. Kuumana kesäpäivänä ihan ehdoton, mutta itse juon tätä joka päivä pari lasillista, näin muistan samalla myös tarpeellisen nesteytyksen. Tarvikkeet:

0.5 litraa vettä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 reilu tl hunajaa

Sekoita ainekset keskenään, nauti. Juoma on mukavan raikasta. Omenaviinietikka tekee sen pH:n vatsalle mukavaksi ja hunajassa on paljon vitamiineja! Voit myös kokeilla eri määriä omenaviinietikkaa, toiset tykkää vahvemmasta, toiset miedommasta. Enjoy!

2 kommenttia:

  1. Viime kesänä tein samantyyppistä "limonaadia" mutta omenaviinietikan tilalla käytin sitruunamehua. Koitin omenaviinietikkaakin kun se tekis niiiiiin hyvää sisäisestikin nautittuna mutta en vaan saanut siitä juotavanmakuista. :D Pitänee taas yrittää jos ensi kesäksi saisi onnistumaan.

    VastaaPoista