perjantai 1. tammikuuta 2010

Ei enää shampoota eikä hoitoainetta!

Pari kuukautta sitten törmäsin sattumalta no-poo -liikkeeseen, jonka harrastajat ovat hylänneet kokonaan shampoon ja hoitoaineen ja hoitavat hiuksiaan ruokasoodalla ja omenaviinietikalla. Mitäs tämä on, ihmettelin, luin asiasta lisää (mm. täältä: http://babyslime.livejournal.com/174054.html) ja vakuutuin sen verran, että päätin kokeilla. Mitä haittaakaan siitä olisi? Lisäksi olen koko ikäni taistellut ohuiden hiuksieni kanssa saadakseni ne näyttämään tuuheilta ja hyvinvoivilta. Mikään ei ole kuitenkaan auttanut, eivät edes ne kalliit shampoot ja hoitoaineet, jotka lupailivat "uskomatonta tuuheutta ja ennennäkemätöntä volyymiä". Hevonkakkaa, tukka oli aina lättänä. Muotoilutuotteita kului kiloittain, ennen kuin tukka näytti edes suhteellisen paksulta. Sekoitin siis hieman ruokasoodaa veteen (2 tlk / 2,5 desiä vettä), sekä omenaviinietikkaa veteen (2 rkl / 2,5 desiä vettä, plus pari pisaraa eteeristä rosmariiniöljyä, joka rauhoittaa päänahkaa) ja painuin suihkun puolelle (ruokasoodaseoksella pestään hiukset ja omenaviinietikkaseosta käytetään hiusten huuhteluaineena)!

Kuivattuani hiukset heiluttelin päätä puolelta toiselle ja ihmettelin tukan puhtautta. Kas vain, ei tämä ehkä ihan puppua olekaan! Jo parin pesun jälkeen päänahan kutina väheni olemattomiin eikä pientäkään hilseilyä enää näkynyt. Parin viikon shampoottoman pesun jälkeen muutos oli jo selvä: Pesun ja kuivauksen jälkeen hiukseni olivat ihanan ilmavat eivätkä enää menneet päänahkaa myöten kuin liimattuina. Saatoin vähentää muotoilutuotteiden käyttöä roimasti, mikä edelleen paransi hiusteni kuntoa. Hiukseni myös alkoivat kiiltää terveempinä eikä minun tarvinut pestä niitä enää niin usein.

Kaksi kuukautta on mennyt ilman shampoota ja hoitoainetta enkä enää ikinä halua siirtyä takaisin kaupallisiin tuotteisiin! Myös parempi puolisko on pessyt viime aikoin pitkää tukkaansa ruokasoodalla ja etikalla, ja täytyy sanoa, että se sekä tuntuu, näyttää että tuoksuu paremmalta. Kiiltokin on lisääntynyt! Olen myös vähentänyt ruokasoodan määrää vedessä (nyt 0,5 tlk / 2,5 desiä vettä) ja välillä pesen hiukseni pelkällä vedellä, koska uskokaa tai älkää, sitenkin saa puhtaat hiukset. Ruokasooda on kuitenkin hieman emäksinen aine ja sen liikakäyttö voi joillakin aiheuttaa päänahan oireita.

Jotkut kertovat hiustensa käyneen läpi välivaiheen siirryttäessä shampoosta ruokasoodaan, ja hiukset olivat pari viikkoa todella rasvaisen tuntuiset. Itselleni ei tätä rasvaista vaihetta tullut, vaan hiukset sopeutuivat muutokseen varsin helposti. Liekö johtuu siitä, että hiukseni ovat aina lyhyet, vai ei. Talvi on kuitenkin hyvää aikaa siirtyä shampoottomaan elintapaan, sillä jos hiukset hetkeksi rasvoittuvatkin, voit aina pitää pipoa päässä!

1 kommentti: